- 500 γρ. γαρίδες
- 2 κ.σ. μαϊντανός
- 1 κουτί πέννες
- 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1/2 φλ. μοτσαρέλα
- 2 κ.σ. παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ με χαμηλά λιπαρά
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 κουτί cream cheese
Εκτέλεση:
Για να κάνετε τη σάλτσα λιώνετε το βούτυρο σε πλατύ σκεύος και από πάνω ρίχνετε το σκόρδο μέχρι να γίνει αισθητή η μυρωδιά. Ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε καλά με σύρμα προσθέτοντας σιγά σιγά το γάλα μέχρι να πυκνώσει. Στη συνέχεια προσθέτετε το τυρί κρέμα και το πιπέρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι λιώσει. Αφήνετε την σάλτσα στην άκρη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 και ψήνετε περίπου 6-8 λεπτά στην εσωτερική σχάρα τις γαρίδες μέχρι να ροδίσουν αλείφοντας τες με λάδι αλάτι και πιπέρι.
Βράζετε τα μακαρόνια και τα τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνετε όλα τα υλικά, τις γαρίδες και την σάλτσα και ανακατεύετε πολύ καλά. Από πάνω ρίχνετε παρμεζάνα και το βάζετε στο φούρνο για 15 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει το τυρί.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.