COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Η μωβ μαρμελάδα με στέβια


6 Ιουλίου 2015

bd519ab8a3971bc059cb2ec2cef97443.jpg

Το πρωταγωνιστικό φρούτο σε αυτή τη συνταγή είναι τα δυσεύρετα βατόμουρα ή μια ποικιλία από φρούτα του δάσους. Αν ζείτε στην επαρχία, μια βόλτα μπορεί να σας τα εξασφαλίσει, αλλιώς μπορείτε να τα βρείτε και κατεψυγμένα.

Υλικά

1500 gr. βατόμουρα 800 gr. στέβια χυμός από 1 λεμόνι 1 βανιλίνη

Εκτέλεση 

Τοποθετούμε τα βατόμουρα ή τα φρούτα του δάσους σε μια λεκάνη και πασπαλίζουμε με τη στέβια. Αφού ανακατέψουμε απαλά, τα αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε προσθέτοντας 250 ml νερό σε χαμηλή φωτιά. Ανακετεύουμε χωρίς άτσαλες κινήσεις.  Η μαρμελάδα θα είναι έτοιμη όταν στέκεται παχύρεστη κι έχει δέσει. Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τη βανιλίνη και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα με την ζεστή μαρμελάδα, τα αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Extra tip: τα βάζα μπορείτε να τα αποστειρώσετε με τον εξής απλό τρόπο: μετά το πλύσιμο, τα βάζετε στον φούρνο μικροκυμάτων, στη δυνατότερη ρύθμιση για 5', υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει τίποτα μεταλλικό στα καπάκια ή στα βάζα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.