COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ντοματόρυζο


17 Ιουλίου 2015

minutericeps1-1024x769-Copy.jpg

Υλικά:

  • 3/4 κούπας λάδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες φρέσκες κομμένες σε φετάκια
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές κέτσαπ (προαιρετικά)
  • 5 κούπες νερό
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • 2 κούπες ρύζι
  • φρεσκοκομμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο. Ρίξτε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το μαϊντανό και σιγοβράστε, ώσπου να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους. Αν θέλετε, προσθέστε στη σάλτσα 2 κουταλιές κέτσαπ. Στο μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα βράστε το νερό με το αλάτι, ρίξτε το ρύζι, σκεπάστε και σιγοβράστε το, να φουσκώσει και ν' απορροφήσει όλο το νερό. Αδειάστε το κι ανακατέψτε το ελαφρά μέσα στη σάλτσα. Πασπαλίστε το με φρεσκοκομμένο πιπέρι και σερβίρετέ το ζεστό ή κρύο, είναι το ίδιο νόστιμο. Συνοδέψτε το με τυρί φέτα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.