Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά Για 7 μικρά Scones
Υλικά240g αλεύρι που φουσκώνει ½ κ.γ αλάτι 25g ζάχαρη κρυσταλλική 135g γάλα 50g βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 1 κρόκο αυγούΠροετοιμασία1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 C. 2. Βάλτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το βούτυρο και τρίψτε το με τα δάχτυλά σας μέχρι το μείγμα να μοιάζει με τριμμένη φρυγανιά. Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ελαφρώς κολλώδη ζύμη. Γυρίστε το μείγμα σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε την ζύμη σε 2 εκατοστά πάχος. Κόψτε με ένα κουπ ατ της αρεσκείας σας. Τοποθετήσετε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και αλείψτε τα scones με τον κρόκο του αυγού. 3. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά, ή μέχρι να φουσκώσει. Μεταφορά σε μια σχάρα και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.