Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά
Υλικά:
- 440 γρ. γαρίδες μικρές προβρασμένες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
- 120 γρ. παξιμάδι τριμμένο
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 2 κ.γ. μουστάρδα
- 40 γρ. ούζο
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 6 ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
- 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. τζίντζερ σκόνη τριμμένο προαιρετικά
- 2 κ.γ. γλυκάνισο προαιρετικά
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ενσωματωθούν καλά και να γίνει ένα ομοιογεννές μείγμα.
- Πλάθουμε ομοιόμορφα μικρά κεφτεδάκια 1 εκ σε διάμετρο.
- Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μας σε ένα πλατύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά που το έχουμε γεμίσει κατά 1 εκ σε ύψος με ελαιόλαδο το οποίο έχει φτάσει τους 180 βαθμούς θερμοκρασία.
- τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μας γυρνώντας τα που και που ώστε να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα από το λάδι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.
- Σερβίρουμε αμέσως
Tip: Συνοδεύουμε με σκορδάτη σάλτσα μαγιονέζας και σαλατούλα με αγγουράκι!
Τη διαβάσαμε στο akispetretzikis.com.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.