Χρόνος Εκτέλεσης: 30 λεπτά
Υλικά:
- 3 μελιτζάνες φλάσκες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. κόλιανδρο
- 5 ντομάτες
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ξύδι λευκό
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Υλικά για γαρνιτούρα
- κάπαρη, ελιές, λίγο κακάο και κουκουνάρι καβουρδισμένο
Εκτέλεση:
- Βάζουμε πάνω στη φωτιά ένα τηγάνι να κάψει.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια 3x3 εκ. και τις βάζουμε μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και αρκετό ελαιόλαδο να σοταριστούν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10 λεπτά.
- Επειτα προσθέτουμε το ξύδι και τη ζάχαρη. Μόλις αρχίσει να γλασάρει προσθέτουμε τις ντομάτες και αυτές κομμένες σε κομματάκια 2x2 εκ. και τα μυρωδικά.
- Βράζουμε για λίγα λεπτά και ανακατεύουμε ανα τακτά χρονικά διαστήματα με μια κουτάλα.
- Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι
- Στο τέλος προσθέτουμε την κάπαρη, τις ελιές, το κακάο και το κουκουνάρι και ανακατεύουμε.
Το διαβάσαμε στο akispetretzikis.com.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.