COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Κινέζικο τηγανιτό ρύζι


16 Σεπτεμβρίου 2015

Fried-Rice1.jpg

Υλικά  1 φιλέτο κοτόπουλο 1 κόκκινο κρεμμύδι 2 φλυτζάνια ρύζι 2-3 πιπεριές κόκκινες, κίτρινες, πορτοκαλί 2 καρότα 3 φρέσκα κρεμμυδάκια σόγια sauce oyster sauce 2 αυγά σουσαμέλαιο και σουσάμι Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι και το κρατάμε στην άκρη. Σε ένα γουόκ, ρίχνουμε λίγο σουσαμέλαιο και ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο που έχει κοπεί σε φέτες. στη συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι το ξερό και τα καρότα σε μπαστουνάκια.

Αφού μαραθούν, βάζουμε στη μια άκρη τα λαχανικά με το κοτόπουλο και ρίχνουμε τα αυγά που τα ανακατεύουμε γρήγορα για να ψηθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, σόγια sauce και oyster sauce. Προσοχή, 2 κουτ. σούπας από την καθεμία. Τέλος ρίχνουμε το σουσάμι και το ρύζι και δοκιμάζουμε για να προσθέσουμε αλάτι γιατί η σόγια είναι από μόνη της αλμυρή, οπότε θέλει προσοχή. Σερβίρουμε σε βαθύ μπολ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.