Υλικά:
- 4 φιλέτα σολωμού με το δέρμα
- ½ φλιτ. ζάχαρη
- 2½ κ.σ. χοντρό θαλασσινό αλάτι,
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε τη ζάχαρη, το αλάτι, και το πιπέρι σε μαύρο ένα ρηχό μπολ. Βουτήξτε κάθε φιλέτο στο μπολ έτσι ώστε να καλυφθούν και οι δύο μεριές του με το μείγμα. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν το λάδι είναι ζεστό, προσθέστε το σολωμό, με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω στο τηγάνι και σοτάρετε για περίπου 5’. Γυρίστε το φιλέτο προσεκτικά για να μην φύγει το δέρμα και σοτάρετε για άλλα 2’-3’. Προθερμάνετε το ψήσιμο στους 200 βαθμούς. Ψεκάστε την κορυφή κάθε φιλέτο σολομού με ένα κουταλάκι του γλυκού ή δύο επιπλέον μίγμα ζάχαρης και αλατιού. Αφήστε το ψήνω στη σχάρα σολομό για 5-10’, ελέγχοντας κατά καιρούς για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει καεί. Όταν ο σολωμός ψηθεί τον βγάζετε από τον φούρνο και τον αφήνεται να κρυώσει. Αφαιρέστε απαλά το δέρμα πριν από το φαγητό. Σερβίρετε με πράσινα λαχανικά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.