Υλικά
- 350-400 γραμμάρια ψωμί
- 500 γρ. βοδινό και 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- 2 κουταλάκια κύμινο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κουταλιά ξύδι
- 8 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή 2 κουτιά ψιλοκομμένα ντοματάκια
- Λίγη ζάχαρη
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο μαζί με τα κοτσάνια
Εκτέλεση
Ζυμώνετε το κιμά μαζί με το ψωμί, τα αυγά, το κύμινο, το αλάτι το μαϊντανό, το πιπέρι, το ξύδι και το ελαιόλαδο. Πλάθετε μικρά σουτζουκάκια και τα περνάτε από ένα πιάτο με αλεύρι. Τηγανίζετε σε ελαιόλαδο. Στη συνέχεια μέσα στην κατσαρόλα τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και αφού μελώσει, ρίχνετε τη ντομάτα. Έπειτα βάζουμε τα σουτζουκάκια κι αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρετε με πουρέ ή ρύζι.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.