Υλικά 2 κιλά ντομάτες 1.500 kg ζάχαρη Ξύσμα από 1 λεμόνι Χυμό από 2 λεμόνια 1 σφηνάκι ξύδι βαλσάμικο Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό ρίχνουμε τις ντομάτες αφού τις έχουμε χαράξει στο κάτω μέρος σταυρωτά. Τις ρίχνουμε λίγες λίγες για 2 λεπτά, ώστε να τις ξεφλουδίσουμε εύκολα. Στη συνέχεια τις κόβουμε στα 4 και αφαιρούμε τα σπόρια τους. Έπειτα με τα χέρια μας, τις λιώνουμε και τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και βράζουμε για 15 λεπτά. Αφήνουμε το μείγμα για 12 ώρες ώστε οι ντομάτες να βγάλουν τα υγρά τους και ξεκινάμε και πάλι το βρασμό. Ρίχνουμε το λεμόνι και το ξύδι καθώς και το ξύσμα. Βράζουμε για 1 ώρα τουλάχιστον και αν χρειαστεί παραπάνω μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό αποτέλεσμα. Σε 2 αποστειρωμένα βάζα βάζουμε τη μαρμελάδα. Σερβίρουμε με τυριά και τη βάζουμε σε μπέργκερ σαν πρόταση.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.
Διαβάζονται Τώρα
- 6 μεγάλες τάσεις διακόσμησης για τα Χριστούγεννα 2025 που θα λάμψουν φέτος τις γιορτές
- Τα loafers είναι το passe-partout του φθινοπώρου και ξέρουμε πώς θα το φορέσεις από τώρα ως και τον χειμώνα
- Ο γιος του Ρίτσαρντ Γκιρ και η κόρη της Σίντι Κρόφορντ θα δουλέψουν μαζί, 30 χρόνια μετά το διαζύγιο των γονιών τους