Χυλοπίτες με μοσχάρι και μανιτάρια

Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015
Beef-Stroganoff-6.jpg

Υλικά για 2 άτομα:

  • 400γρ χυλοπίτες
  • 200γρ φρέσκα μανιτάρια
  • 350γρ ψιλοκομμένο μοσχαρίσιο φιλέτο
  • 1 μεσαίο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • ζωμός βοδινού
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση:

Βράζετε τις χυλοπίτες. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνετε 1 κουταλιά βούτυρο και σοτάρετε το κρέας και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει. Τοποθετείτε το κρέας σε ένα πιάτο και ζεσταίνετε τη δεύτερη κουταλιά βούτυρο. Σοτάρετε τα μανιτάρια, το σκόρδο, το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν και σβήνετε με το κρασί. Μόλις ξεθυμάνει το αλκοόλ προσθέτετε την κρέμα γάλακτος με το ζωμό. Αμέσως μετά προσθέτετε και τα φιλετάκια κρέας. Αφήνετε τη σάλτσα να δέσει. Σερβίρετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.