Υλικά: 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη 500 γρ. ψίχα γλυκιάς κολοκύθας σε κύβους 1 κ. σούπας κύμινο 1 με 3 κ. γλυκού τσίλι σκόνη (ανάλογα πόσο καυτερό σας αρέσει) 1 φύλλο δάφνης 3 κόκκους μπαχάρι 1 κ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο ή 1 κ.γλ. ξερό 2 κονσέρβες ψιλοκομμένη τομάτα 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (kidney beans), στραγγισμένα 1 κονσέρβα ανάμεικτα Μεξικάνικα λαχανικά ή 1 κονσέρβα καλαμπόκι 1 κύβο βοδινού 1 κ.γλυκού αλάτι (αν δεν βάλετε κύβο, αυξήστε το αλάτι) 1 κ.γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 κ. γλυκού μαύρη ζάχαρη λάδι για το σoτάρισμα στραγγιστό γιαούρτι, τριμμένο τυρί τσένταρ, nachos και φρέσκος κόλιανδρος για το σερβίρισμα Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε βαθύ τηγάνι και σωτάρουμε τον κιμά, έως ότου δεν έχει πια κοκκινωπά σημεία. Προσθέτουμε στο τηγάνι με τον κιμά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά και την κολοκύθα και σωτάρουμε για ένα λεπτό ακόμη
- Στα λαχανικά με τον κιμά που σoτάρονται, ρίχνουμε το κύμινο, το τσίλι και τον κόλιανδρο κι ανακατεύουμε για μισό λεπτό, ώστε να ελευθερώσουν τα αρώματά τους τα μπαχαρικά.
- Μεταφέρουμε τον κιμά με τα λαχανικά στο slow cooker ή σε μεγαλύτερη κατσαρόλα και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες, το σωταρισμένο κιμά, τα φασόλια, το καλαμπόκι ή τα Μεξικάνικα λαχανικά, τη δάφνη, το μπαχάρι, τον κύβο, τη μαύρη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι κι ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το slow cooker στη Μεσαία ρύθμιση για 8 ώρες ή σιγοβράζουμε στην κατσαρόλα, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
- Σερβίρουμε σε πιάτα της σούπας, με μια δυο κουταλιές γιαούρτι, τριμμένο τσένταρ, ψιλοκομμένο κόλιανδρο και από δίπλα μπόλικα nachos.
Πηγή: laceandmacarons.com
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.