Συστατικά:
- 2 μελιτζάνες
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας
- 100 γραμμάρια μοτσαρέλα
- Ρίγανη
- Παρμεζάνα
- Σκόρδο ή κρεμμύδι
- Βασιλικό
Διαδικασία:
Πλένετε και στεγνώνετε τις μελιτζάνες καλά, τις κόβετε σε λεπτές φέτες, πασπαλίζετε με αλάτι και τις ψήνετε και από τις στις δύο πλευρές σε ένα τηγάνι. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε μια σκελίδα σκόρδο ή κρεμμύδι, αν προτιμάτε, με λίγο ελαιόλαδο, σάλτσα ντομάτας και αφήνετε να βράσει για λίγα λεπτά, προσθέτετε το αλάτι, το φρέσκο βασιλικό και ανακατεύετε. Σε ένα τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, βάλτε λίγη σάλτσα στο κάτω μέρος, προσθέστε την ψητή μελιτζάνα, και πάλι σάλτσα, μισή μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια, ρίγανη και καλύψτε και πάλι με φέτες μελιτζάνας, με περισσότερη σάλτσα, το υπόλοιπο της μοτσαρέλα, ακόμα μια χούφτα ρίγανη και πασπαλίστε με παρμεζάνα. Βάλτε το τηγάνι πάνω σε χαμηλή φωτιά και σκεπάστε με ένα καπάκι, αφήστε τη μελιτζάνα για περίπου 10-15 λεπτά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.