COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Πατάτες στο φούρνο με παρμεζάνα και μοτσαρέλα


7 Δεκεμβρίου 2015

PARMIGIANA-BIANCA-di-PATATEκαθευα.jpg

Υλικά:

  • 800/900 γραμμάρια πατάτες (ζυγισμένες με τη φλούδα)
  • 500 ml μπεσαμέλ
  • 150 γραμμάρια μπέικον, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 μοτσαρέλες
  • Τριμμένη παρμεζάνα
  • Τριμμένη φρυγανιά
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ:

  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 100 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση: 

Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ ως εξής: Λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτετε το αλεύρι, μαγειρεύετε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει ένα ωραίο καφέ χρώμα. Και τότε ρίχνετε το γάλα ζεστό και ανακατεύετε μέχρι να γίνει το μίγμα  λείο χωρίς σβώλους. Στη συνέχεια, προσθέτετε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Τέλος, ανακατεύετε ξανά καλά όλα τα υλικά. Και η μπεσαμέλ είναι έτοιμη. Κόβετε τη μοτσαρέλα σε κύβους και την αφήνετε να στραγγίξει. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές φέτες. Παίρνετε ένα ταψί και στο κάτω μέρος βάζετε λίγη μπεσαμέλ και από πάνω καλύπτετε με πατάτες. Στη συνέχεια προσθέτετε τη μοτσαρέλα και το μπέικον. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και καλύπτετε με ένα άλλο στρώμα της σάλτσας. Επαναλάβετε τα στρώματα μέχρι όλα τα υλικά και να τελειώσουν. Σο πάνω μέρος τελειώστε με τη σάλτσα, το τριμμένο τυρί και τη φρυγανιά. Μαγειρέψτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °. Καλύψτε το με ένα φύλλο αλουμινόχαρτο για τα πρώτα 30 λεπτά, στη συνέχεια, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.