Εξωτική σούπα με κόκκινο κάρυ και γάλα καρύδας

Κυριακή 17 Ιανουάριος 2016

Υλικά:

  • 1 κ.σ. λάδι
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 μικρό κομμάτι ginger ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. πάστα από κόκκινο κάρυ
  • 1 κ.σ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 10 baby πατάτες
  • 2 κουτιά γάλα καρύδας
  • 3 κούπες ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση:

Στο λάδι τσιγαρίζετε λίγο τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το ginger χωρίς να τα κάψετε. Προσθέτετε το κάρυ, τον κουρκουμά, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια προσθέτετε τις ψιλοκομμένες πατάτες με το ζωμό λαχανικών και το γάλα καρύδας. Αφήνετε όση ώρα χρειάζεται για να βράσουν. Για να κάνετε τη σούπα βελουτέ θα πρέπει να μην καλύπτονται οι πατάτες κατά το βράσιμο ώστε κατά το χτύπημα στο μπλέντερ να μην γίνει πολύ αραιή.

TRENDING ARTICLES