Υλικά:
- 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μπουκιές
- 2 μέτρια καρότα κομμένα σε φέτες
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 250 γρ. ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
- 2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
- 2 λίτρα νερό
- πιπέρι
- αλάτι
- 2 κλωνάρια σέλερι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κούπα κατεψυγμένος αρακάς
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- ελαιόλαδο
Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρέας. Στη συνέχεια προσθέτετε το νερό βρασμένο και αφήνετε περίπου μιάμιση ώρα να βράσει καλά το κρέας. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε όλα τα λαχανικά αφήνοντας έξω τις πατάτες και τα καρότα. Μόλις μαλακώσουν τα ρίχνετε στην κατσαρόλα και αμέσως μετά προσθέτετε τις πατάτες με τα καρότα και την τριμμένη ντομάτα. Προσθέτετε περισσότερο αλάτι και πιπέρι αν κρίνεται ότι χρειάζεται. Αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Σερβίρεται ζεστή.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.