Υλικά 1 κιλό κιμά κοτόπουλου
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
2 σκολίδες σκόρδο πολτοποιημένες
3 φέτες χθεσινού ψωμιού
1 κουτ. γλυκού κύμινο
2 ασπράδια αυγού
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
ελάχιστο ξύδιΓια τη σάλτσα700 γρ. χυμό τομάτας
σκόρδο
ελειόλαδο
2 δαφνόφυλλαΕκτέλεση
Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για 1 ώρα να σταθεί και να ανακατευτούν τα αρώματα. Ξεκινάμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τη σάλτσα, σοτάροντας το σκόρδο. Ρίχνουμε τη τομάτα και τη δάφνη και αφήνουμε να βράσει προσθέτοντας λίγο νερό. Κάνουμε τον κιμά μπαλίστες και ψήνουμε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα και συνεχίζουμε το βρασμό. Αν κατά τη διάρκεια μαγειρέματος σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια ζεστά και συνοδεύουμε με ρύζι ή πατάτες.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.