Υλικά (για 5-6 μερίδες)
- 1 κοτόπουλο (περίπου 1.500 γρ.), σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι ολόκληρο
- 1 καρότο
- 1 φλ. ρύζι γλασέ
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για το αβγολέμονο
- Κρόκους από 2 μεγάλα αβγά
- Χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση: Βάζετε το κοτόπουλο να βράσει σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι και το καρότο, αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε να βράσει για περίπου 45 λεπτά. Μόλις το βγάλετε, αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς, σουρώνετε τον ζωμό και τον βάζετε ξανά στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε το ρύζι μαζί με το ελαιόλαδο και αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά. Παράλληλα, ξεψαχνίζετε 2 κομμάτια κοτόπουλο. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε τη σούπα να κρυώσει ελαφρώς.
Για το αβγολέμονο: Χτυπάτε καλά τους κρόκους σε ένα βαθύ πιάτο, προσθέτετε τον χυμό των λεμονιών και ρίχνετε σταδιακά μία κουτάλα από τη σούπα, ανακατεύοντας διαρκώς το αβγολέμονο. Μεταφέρετε το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύετε και προσθέτετε το κοτόπουλο που έχετε καθαρίσει. Βάζετε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά και σερβίρετε κατευθείαν, όσο η σούπα είναι ζεστή, με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.