COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Fishcakes με καπνιστή πέστροφα και τυρί


28 Μαρτίου 2016

Υλικά250 γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες 200 γρ. καπνιστή πέστροφα φιλέτο, χωρίς το δέρμα, μαδημένο με το χέρι 80 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 κ.σ μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1 λεμόνι, το ξύσμα μόνο 100 γρ.  τριμμένη φρυγανιά Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Ηλιέλαιο για το τηγάνισμαΤρόπος παρασκευής
  1. Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε να βράσουν. Βράζουμε για 15 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίξετε της καλά και λιώστε της με ένα πιρούνι. Αφήστε της να κρυώσουν.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα κρεμμύδια, το τυρί , τον μαϊντανό και τον πουρέ απ’τις πατάτες. Προσθέτουμε το ξύσμα απτό λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε. Πλάθουμε το μείγμα σε 8 κεφτεδάκια, περίπου 9 εκατοστά / 3½ σε διάμετρο,- με βρεγμένα χέρια είναι ποιο εύκολο-. Πασπαλίστε με φρυγανιά τα κεφτεδάκια και τοποθετείστε τα σε ένα δίσκο. Φυλάξτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά. Ζεσταίνουμε το λάδι σ’ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τα fishcakes για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, ή μέχρι να ροδίσουν. Το τηγάνισμα, είναι καλύτερο να γίνει σε δύο παρτίδες.
  3. Σερβίρετε fishcakes σας αμέσως με μια πράσινη σαλάτα και μια μουστάρδα με κόκκους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.