Υλικά250 γρ. πατάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
200 γρ. καπνιστή πέστροφα φιλέτο, χωρίς το δέρμα, μαδημένο με το χέρι
80 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 λεμόνι, το ξύσμα μόνο
100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμαΤρόπος παρασκευής
- Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε να βράσουν. Βράζουμε για 15 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίξετε της καλά και λιώστε της με ένα πιρούνι. Αφήστε της να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα κρεμμύδια, το τυρί , τον μαϊντανό και τον πουρέ απ’τις πατάτες. Προσθέτουμε το ξύσμα απτό λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε. Πλάθουμε το μείγμα σε 8 κεφτεδάκια, περίπου 9 εκατοστά / 3½ σε διάμετρο,- με βρεγμένα χέρια είναι ποιο εύκολο-. Πασπαλίστε με φρυγανιά τα κεφτεδάκια και τοποθετείστε τα σε ένα δίσκο. Φυλάξτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά. Ζεσταίνουμε το λάδι σ’ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τα fishcakes για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, ή μέχρι να ροδίσουν. Το τηγάνισμα, είναι καλύτερο να γίνει σε δύο παρτίδες.
- Σερβίρετε fishcakes σας αμέσως με μια πράσινη σαλάτα και μια μουστάρδα με κόκκους.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.