#tsoulomageiremata: Carrot Cake με μπανάνα & επικάλυψη πραλίνας φουντουκιού με τυρί κρέμα
9 Φεβρουαρίου 2016
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα,την κανέλα, το μοσχοκάρυδο το αλάτι και τα καρότα, ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε σε ένα μικρό μούλτι τις μπανάνες μέχρι να γίνει πουρές και αφήνουμε στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και την ζάχαρη την καστανή και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψει το βούτυρο για περίπου 4 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πρωτού ρίξουμε το δεύτερο. Έπειτα ρίχνουμε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και τον πουρέ μπανάνας. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε μέσα το μείγμα του αλευριού και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αλευροβουτυρώνουμε μια ορθογώνια φόρμα για κεικ 30x12 εκ. αδείαζουμε μέσα το μείγμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 45-55 λεπτά στον αέρα.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη, βάζοντας το τυρί κρέμα και την άχνη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει, μόλις ετοιμαστεί αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Όταν το κεικ είναι έτοιμο, αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα και το ξεφορμάρουμε πάνω σε μία σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Απλώνουμε το τυρί κρέμα πάνω από το κέικ και περιχύνουμε με την πραλίνα φουντουκιού. Με ένα μαχαίρι στροβιλίζουμε την πραλίνα μέσα στο τυρί κρέμα.
Photo Credit: Alexei Siozov for jenny.gr
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.