#tsoulomageiremata: Πίτσα με ζύμη από κινόα

Παρασκευή 12 Φεβρουάριος 2016

Υλικά

300 γρ. κινόα μουλιασμένη σε νερό για 6-8 ώρες
60 γρ. νερό
½ κγ. μπέικιν πάουντερ
½ κγ. αλάτι
2 κσ ελαιόλαδο

Υλικά για τη σάλτσα 

200 γρ. ντομάτα κον κασε
1 κγ ρίγανη ξερή
1 κγ βασιλικό ξερό
1/3 κγ γλυκάνισο
30 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι & Πιπέρι

Για Σερβίρισμα

150 γρ. μοτσαρέλλα

Pizza01

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρά όλη την επιφάνεια μιας στρογγυλής φόρμας 22 εκ και από πάνω τοποθετούμε λαδόκολλα. Λαδώνουμε ελαφρά και τη λαδόκολλα και αφήνουμε στην άκρη.

Σουρώνουμε την κινόα και τη βάζουμε μέσα σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη μέσα και χτυπάμε μέχρι να γίνει λεία και κρεμώδης.

Pizza03

Αδειάζουμε τη ζύμη μέσα στη φόρμα και ψήνουμε για 15 λεπτά. Τοποθετούμε ένα μεγάλο πιάτο πάνω από τη φόρμα και προσεκτικά αναποδογυρίζουμε τη ζύμη. Επιστρέφουμε τη ζύμη πίσω στη φόρμα και ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει και οι άκρες της ζύμης να είναι τραγανές. Ρίχνουμε την ντομάτα κον κασέ και τη χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ντομάτα. Αδειάζουμε σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μέσα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Απλώνουμε τη σάλτσα με ένα κουτάλι πάνω από τη ζύμη, ρίχνουμε από πάνω τη μοτσαρέλλα αφού την έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.

Pizza04

Photo Credit: Alexei Siozov for jenny.gr