Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρά όλη την επιφάνεια μιας στρογγυλής φόρμας 22 εκ και από πάνω τοποθετούμε λαδόκολλα. Λαδώνουμε ελαφρά και τη λαδόκολλα και αφήνουμε στην άκρη.
Σουρώνουμε την κινόα και τη βάζουμε μέσα σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη μέσα και χτυπάμε μέχρι να γίνει λεία και κρεμώδης.
Αδειάζουμε τη ζύμη μέσα στη φόρμα και ψήνουμε για 15 λεπτά. Τοποθετούμε ένα μεγάλο πιάτο πάνω από τη φόρμα και προσεκτικά αναποδογυρίζουμε τη ζύμη. Επιστρέφουμε τη ζύμη πίσω στη φόρμα και ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει και οι άκρες της ζύμης να είναι τραγανές. Ρίχνουμε την ντομάτα κον κασέ και τη χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ντομάτα. Αδειάζουμε σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μέσα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Απλώνουμε τη σάλτσα με ένα κουτάλι πάνω από τη ζύμη, ρίχνουμε από πάνω τη μοτσαρέλλα αφού την έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.
Photo Credit: Alexei Siozov for jenny.gr
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.