COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

#tsoulomageiremata: Ένα απερίγραπτο brownie με φουντούκια


19 Φεβρουαρίου 2016

Το πιο υγρό και νόστιμο brownie πού έχετε δοκιμάσει ποτέ! Τα φουντούκια δίνουν μια extra υφή στο γλυκό. #tsoulotip: όταν βάλετε το μαχαίρι στο κέντρο του γλυκού και δεν βγει καθαρό μην νομίσετε ότι δεν είναι έτοιμο. Έτσι πρέπει να είναι για να παραμείνει υγρό όταν το τρώμε.

Υλικά  100 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα 110 γρ. βούτυρο και έξτρα για το άλειμμα της φόρμας 260 γρ. ζάχαρη κρυσταλική 2 μεγάλα αυγά 1 κγ εκχείλισμα βανίλιας ½ κγ. αλάτι 80 γρ. αλεύρι 100 γρ. φουντούκια 01Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Βουτυρώνουμε μια τετράγωνη αντικολλητική φόρμα για κέικ 25x25 εκ, από πάνω τοποθετούμε μια λαδόκολλα και τη βουτυροκακαώνουμε και αυτήν και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το βούτυρο, σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμμάτων στα 700watt μέχρι να λιώσουν. Βγάζουμε το μπολ απο το μικρμυμμάτων και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε μέσα στο μπολ τη ζάχαρη, τα αυγά ένα ένα, τη βανίλια και το αλάτι, ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα και προσθέτουμε το αλεύρι με τα φουντούκια. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε να κρυώσει 5-10 λεπτά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη άχνη ζάχαρη ή με παγωτό.

02

Photo Credit: Alexei Siozov for jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.