Για όσους θέλουν το καλοκαίρι να είναι..."φέτες"! Υλικά
- 500 γρ.κιμά κοτόπουλο
- 4 κσ.ηλιέλαιο
- 1 μικρό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
- 1/2 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 στίκ σέλερυ πολύ ψιλοκομμένο
- αλάτι-πιπέρι
- 4 ψωμιά για burger
- 1 ντομάτα κομμένη σε κάθετες φέτες
Για τη sauce αβοκάντο:
- 2 κσ. light μαγιονέζα
- 2 πολύ ώριμα αβοκάντο
- 1/4 μάτσο ψιλοκομμένο μαϊντανό
- χυμό από μισό λεμόνι
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε 2 κσ. από το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σέλερυ μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπόλ και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ τον κιμά ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα λαχανικά. Ανατεύουμε απαλά με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πλάθουμε με τα χέρια μας 4 μπιφτέκια ίδιου μεγέθους.
Ζεσταίνουμε μια γκριλιέρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τις άλλες 2 κσ. λάδι και ψήνουμε τα μπιφτέκια μας και από τις δύο πλευρές.Όταν ετοιμαστούν αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο.
Εκτέλεση για τη sauce αβοκάντο:
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού βγάζουμε τη σάρκα από τα αβοκάντο και τα αδειάζουμε σε ενα μπόλ. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Θέλουμε να έχουμε λίγα κομματάκια από το αβοκάντο.
Φτιαχνουμε τα burger βάζοντας το αβοκάντο στην επιφάνεια του κάτω ψωμιού, από πάνω το μπιφτέκι, τη ντομάτα και σκεπάζουμε.
#tsoulotip: Σοτάροντας τα λαχανικά κάνουμε το μπιφτέκι να είναι πιο ελαφρύ. Προσοχή! τα λαχανικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όταν τα ρίξουμε στον κιμά.
Photo Credit: Alexei Siozov for jenny.gr
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.