COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Thai Γαρίδες με κάρυ


13 Μαρτίου 2016

Υλικά:

  • 1 φλ ρύζι μπασμάτι
  • 2 κ.σ ανάλατο βούτυρο
  • 1 κιλό γαρίδες ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
  •  αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
  • 1 κ.σ φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
  • 2 κ.σ πάστα από κόκκινο κάρυ
  • 2 κουτιά γάλα καρύδας
  • 4 φλ. ζωμό λαχανικών
  • Χυμό από 1 λάιμ
  • 2 κ.σ ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 1 1/2 φλ. νερό, βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζοντας μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 3-4 λεπτά. Ρίξτε το τζίντζερ για να αφήσει το άρωμα του περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε την πάστα κάρυ και ανακατέψτε πολύ καλά προσθέτοντας σταδιακά το γάλα καρύδας και το ζωμό λαχανικών. Αφήστε να πάρουν μία βράση για λίγα λεπτά. Σερβίρετε πάνω στο ρύζι με χυμό λάιμ και τον κόλιαντρο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.