Υλικά:
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 2 μικρά κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 1/2 κιλά μύδια
- 1 κύβο ζωμό κότας
- 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε ελαιόλαδο και βούτυρο και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέστε τα κρεμμύδια, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι, στη συνέχεια, μαγειρέψτε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρεύετε για 1 λεπτό ακόμα. Ύστερα ρίχνετε το κρασί, το ζωμό κοτόπουλου και τα μύδια, στη συνέχεια, σκεπάζετε με ένα καπάκι και μαγειρεύετε για 8-10 λεπτά ή μέχρι όλα τα μύδια να ανοίξουν. (Αν υπάρχουν μύδια που δεν ανοίγουν, τα πετάτε). Προσθέστε στο τέλος τη κρέμα γάλακτος και το μαϊντανό, ανακατέψτε καλά και είναι έτοιμα.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.