Miso noodles: Νόστιμα και έτοιμα στη στιγμή

Πέμπτη 17 Μάρτιος 2016

Υλικά:

  • 2 φλ. κινέζικο λάχανο, τριμμένο ή ψιλοκομμένο
  • ⅓ φλιτζανιού καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές λωρίδες (julienned)
  • 2 κ.σ φυτικό λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 πακέτα / πλατείες ξηρά ζυμαρικά ramen (noodles αυγών)
  • 4 φλ. ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 2 βραστά αυγά

Για το miso:

  • 1 κ.γ tobanjan
  • ¼ φλ. κόκκινη πάστα miso
  • 2 κ.σ sake
  • 3 κουταλιές της σούπας mirin
  • 1 κ.γ. Σησαμέλαιο

Εκτέλεση:

Βράζετε νερό σε μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους. Ανακατεύετε καλά τα υλικά του miso σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε το ζωμό κότας. Σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους τσιγαρίζετε το σκόρδο και το τζίντζερ για ένα λεπτό. Προσθέτετε το λάχανο και τα καρότα και μαγειρεύετε για δύο λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις βράσει το νερό ρίχνετε τα noodles και μαγειρεύεται σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνετε και αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μπολ σούπας βάζετε 2κ.σ. από τη miso sauce και 2 φλ. ζωμό κότας, Προσθέτετε τα noodles, τα λαχανικά και το αυγό. Σερβίρετε όσο είναι ζεστά.

TRENDING ARTICLES