Υλικά
- 1,5 kg. αρνίσιο μπούτι χωρίς κόκκαλο
- 1 μελιτζάνα κομμένη σε κάθετες λεπτές φέτες
- 150 γρ. γραβιέρα κομμένη σε κύβους
- 1 ντομάτα κομμένη σε κάθετες λεπτές φέτες
- ½ πράσινο μήλο κομμένο σε κύβους
- 5-6 κλωνάρια δενδολίβανο μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
- 5-6 κλωνάρια θυμάρι μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
- 2 κσ. ξύδι βαλσάμικο
- ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
Ψητές πατάτες baby για το σερβίρισμα Εκτέλεση
Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω βάζουμε ένα ίσο κομμάτι λαδόκολλα. Ανοίγουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι το μούτι σε ορθογώνιο σχήμα αν δεν μπορούμε εμείς ζητάμε από το χασάπη να μας το κάνει. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και τοποθετούμε ομοιόμορφα τη μελιτζάνα, τη ντομάτα, τη γραβιέρα, το μήλο. Πασπαλίζουμε με βαλσάμικο, θυμάρι και δενδρολίβανο.
Τυλίγουμε σε ρολό το μπούτι και το δένουμε με ένα σπάγκο προσέχοντας να μη βγει έξω η γέμιση. Λαδώνουμε ελαφρά τη λαδόκολλα και τοποθετούμε από πάνω το αρνί. Τυλίγουμε το αρνί με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο σφιχτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά. Έπειτα ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλο λίγο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Μόλις ψηθεί σερβίρουμε με τις πατάτες baby.
Photo Credit: Alexei Siozov for jenny.gr
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.