COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

#tsoulomageiremata: Αλμυρά muffins με μανιτάρια & σύκο


10 Ιουνίου 2016

Alexei-Siozov.jpg

Χα, σας την έφερα πάλι! Τρελά muffins για όλες τις ώρες και για όλα τα γούστα!

Υλικά

100 γρ. βούτυρο (τα 80 γρ. λιωμένο) 3οο γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες 2 κσ. ψιλοκομμένο δενδρολίβανο (μόνο τα φύλλα) 150 γρ. αποξυραμένα σύκα ψιλοκομμένα 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κγ. μπέικιν πάουντερ 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα 2 αυγά 200 γρ. ξυνόγαλα Αλάτι - πιπέρι

03

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα 20 γρ. βούτυρο και προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και το δενδρολίβανο. Σοτάρουμε καλά τα μανιτάρια χωρίς να τα ανακατεύουμε συνέχεια, για να μη βγάλουν πολλά υγρά. Μόλις ετοιμαστούν τα αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν όλα τα υγρά τους.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την παρμεζάνα, τα σύκα, το αλάτι και το πιπέρι, χτυπάμε με το σύρμα για λίγο και έπειτα προσθέτουμε τα αυγά και το ξινόγαλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια πολύ μαλακή ζύμη και προσθέτουμε τα μανιτάρια, ανακατεύοντας και πάλι καλά. Βουτυρώνουμε δυο φόρμες για muffins με 12 θήκες, παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και τις ρίχνουμε στις θήκες. Γεμίζουμε τα ¾, όχι μέχρι πάνω πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 18-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σερβίρουμε.

02

#tsoulotip: Πρέπει το τηγάνι να κάψει πολύ και τα μανιτάρια να τα ανακατεύουμε συνέχεια για να μην βγάλουν τα υγρά.

Photo Credit: Alexei Siozov for jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.