#tsoulomageiremata: Τα πιο αφράτα & light μπιφτέκια

Τρίτη 19 Ιούλιος 2016

Είναι η τελευταία φορά που πειραματίζεστε με συνταγές για μπιφτέκια. Τη συγκεκριμένη συνταγή δεν θα τα αλλάξετε ποτέ!

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 4 κ.σ. κουάκερ
  • 2 κρεμμύδια μετρίου μεγέθους, τριμμένα ή ψιλοκομμένα
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι με το πράσινο μέρος του, πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • 1 ασπράδι μαζί με 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 μικρή ντομάτα φρέσια, ώριμη, τριμμένη
  • 1/2 κγ. σόδα μαγειρικής
  • μαϊντανός και δυόσμος ψιλοκομμένος
  • προαιρετικά ρίγανη ή θυμάρι

12 Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κουάκερ, τα αυγά το κρεμμύδι και όλα τα αρωματικά. Ζυμώνουμε πολύ καλά βρέχοντας τα χέρια μας κατά το ζύμωμα με νερό ή μπύρα. Προσθέτουμε τη σόδα και την τριμμένη ντομάτα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας. Σκεπάζουμε το μείγμα μας και το αφήνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο. Όταν είναι έτοιμα πλάθουμε τα μπιφτέκια σε μέτριο μέγεθος.

Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα. Εάν το ταψί έχει καπάκι τα σκεπάζουμε, διαφορετικά καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30-40 λεπτά αναλόγως του μεγέθους και του πάχους.

11

#tsoulotip: Τη σόδα την βάζουμε για να αφρατέψει ακόμα πιο πολύ το μπιφτέκι μας.

Photo Credit: Alexei Siozov for jenny.gr