Ένα υγιεινό snack για όλες τις ώρες και η γεύση του θα σας ξεκουράσει από το άγχος της ημέρας. Υλικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. καλαμπόκι κονσέρβα
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
- 200 γρ. μαύρα φασόλια σε κονσέρβα
- 400 γρ. βραστό ρύζι
- 150 γρ. κονσέρβα ντομάτα κον κασέ
- 600 γρ. βραστό κοτόπουλο στήθος
- 300 γρ. τριμμένο τυρί γκούντα
- 6 τορτίγιες μεγάλες
- ½ μάτσο κόλλιανδρο ψιλοκομμένο
- Αλάτι & πιπέρι
- 500 γρ. γιαούρτι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το καλαμπόκι, το κρεμμύδι και μαγειρευουμε σε μέτρια φωτιά για 4’ μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα φασόλια, το ρύζι και την ντομάτα κον κασέ και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεστάνει το ρύζι. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το βραστό κοτόπουλο το οποίο έχουμε κόψει σε κάθετες λεπτές φέτες, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι. Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες στο φούρνο μικροκυμμάτων.
Γεμίζουμε την κάθε τορτίγια με λίγο από το μείγμα του ρυζιού και του κοτόπουλου, βάζουμε μια κουταλιά γιαούρτι και τυλίγουμε πρώτα τα πλαινά προς τα μέσα και μετά τυλίγουμε σε ρολό. Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο προαιρετικά και ψήνουμε τα burritos στο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 5’-6’ ή στην τοστιέρα.
#tsoulotip: Ανάλογα με την όρεξη που έχουμε η ποσότητα που θα βάλουμε στα μπουρίτος είναι υποκειμενική.
Photo Credit: Alexei Siozov for jenny.gr
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.