Συστατικά για το μπιφτέκι:
- 2 κιλά μοσχαρίσιο κιμά
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
- 1/4 φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου
- Αλατοπίπερο
- Κρεμμύδι σε σκόνη
Για τη σος:
- 3/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
- 1/4 φλιτζάνι κέτσαπ
- 1/4 φλιτζάνι πίκλες
Συστατικά:
Σ' ένα μπολ ρίχνετε τον κιμά, το τυρί το κρεμμύδι, το αλάτι, τη σάλτσα μπάρμπεκιου και ζυμώνετε καλά. Στη συνέχεια σχηματίζετε τον κιμά σε μπιφτέκια. Φροντίστε να έχουν όλα τα μπιφτέκια το ίδιο ακριβώς πάχος και σχήμα για να ψηθούν ομοιόμορφα. Τηγανίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι τα burger ή τα ψήνετε στο grill για 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Αν τα θέλετε πιο καλοψημένα ψήνετε λίγο περισσότερο. Θέλει όμως προσοχή γιατί υπάρχει κίνδυνος να μη γίνουν ζουμερά.
Για τη σος χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να ενωθούν πλήρως. Ζεσταίνετε τα ψωμάκια μέχρι να ροδίσουν, τα κόβετε στη μέση και αλείφετε τις δύο βάσεις με τη σος, βάζετε το μπιφτέκι και καλή σας όρεξη.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.