Συστατικά:
- 200 γραμμάρια κολοκυθάκια
- 170 γραμμάρια γιαούρτι
- 80 γραμμάρια φέτα
- 60 γραμμάρια αλεύρι
- 5 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
- Ένα κρεμμύδι
- Ένα αυγό
- Άνηθος
- Μαϊντανός
- Ηλιέλαιο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε σ ένα τρίφτη με μεγάλες λωρίδες. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 10 λεπτά σε ένα μπολ. Αφού περάσει η ώρα στραγγίζουμε το νερό που έχει βγει και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη τριμμένη φέτα, μια πρέζα αλάτι, πιπέρι και άνηθο, μαϊντανό και δυόσμο. Ανακατεύουμε καλά και μετά προσθέτουμε το αυγό, το γιαούρτι, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε με ένα κουτάλι τις τηγανίτες και τις τηγανίζουμε για 3-4 ' και από δύο πλευρές. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.