COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Αχνιστά μύδια με λευκό κρασί


30 Σεπτεμβρίου 2016

4000-1.jpg

Συστατικά:

  • 1.75kg μύδια
  • 50 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό

Εκτέλεση:

Για να καθαρίσετε τα μύδια, τα πλένετε πρώτα κάτω από άφθονο κρύο τρεχούμενο νερό και πετάτε όσα είναι κλειστά. Ύστερα τραβάτε το μουστακάκι που προεξέχει με δύναμη προς την πλευρά που ενώνονται τα δύο κελύφη. Αν δυσκολεύεστε, κάντε το με μαχαίρι. Τρίβετε ένα ένα με μια βούρτσα για να φύγουν κοχύλια ή άμμος που μπορεί να είναι κολλημένα. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο και τσιγαρίζετε  το κρεμμύδι στη συνέχεια προσθέτετε το λευκό κρασί,  τα καθαρισμένα μύδια και το μαϊντανό.  Σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε υψηλή φωτιά για 3-4 λεπτά, κουνώντας την κατσαρόλα, μέχρι αν ανοίξουν καλά τα μύδια. Μόλις ανοίξουν σερβίρετε και περιχύνετε το ζωμό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.