Η πιο απλή συνταγή για να φτιάξουμε φοκάτσια με ντοματίνια και ελιές

Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Η φοκάτσια είναι ένα ιταλικό είδος ψωμιού, που μοιάζει με ζυμάρι πίτσας όπου οι Ιταλοί  βάζουν ό,τι θέλουν επάνω. Από ντοματίνια, μέχρι τυρί και ελιές.

Υλικά

500 γραμμάρια αλεύρι

2 κ.γλυκού ξερή μαγιά

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κ. γλυκού  αλάτι

1 κ. γλυκού  ζάχαρη

1 φλιτζάνι χλιαρό νερό

Βασιλικό

Ντοματίνια

Ελιές

Δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τη ζύμη βάζοντας σε ένα μπολ το αλεύρι και τη μαγιά. Ανακατεύουμε και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση. Διαλύουμε το αλάτι στο νερό. Τα προσθέτουμε στο αλεύρι και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά. Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μία μπάλα. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και εύπλαστη.

Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για περίπου 1 ώρα. Ύστερα την αλείφουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε από πάνω τις ελιές, τα ντοματίνια, το δεντρολίβανο και το βασιλικό. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.