Πένες με προσούτο, ντοματίνια και κολοκυθάκια

Δευτέρα 17 Οκτώβριος 2016
penne-with-prosciutto-tomatoes-and-zucchini-179942.jpg

 

Συστατικά:

  • 200 γραμμάρια πένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 85 γραμμάρια προσούτο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πιπεριά σε σκόνη
  • 1 μέτριο κολοκύθι κομμένο σε φέτες
  • 300 γραμμάρια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 κ. γλυκού ξύδι βαλσάμικο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Τυρί παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

Μαγειρέψτε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζετε. Εντωμεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το προσούτο και μαγειρεύετε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρέστε το προσούτο από το τηγάνι. Προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και κόκκινο πιπέρι και ανακατεύετε. Μαγειρεύετε για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέστε τα κολοκυθάκια στο τηγάνι και μαγειρεύετε για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέσετε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για 2 λεπτά ακόμα, στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φωτιά. Ανακατέψτε τις πέννες, με το βαλσάμικο,  το προσούτο, την παρμεζάνα και το μαϊντανό. Ρίξτε και τα υπόλοιπα υλικά, χωρίστε σε 4 μπολ και γαρνίρετε με παρμεζάνα.