Υλικά:
- 6 λωρίδες μπέικον, ψιλοκομμένο
- 1 κ. σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
- 5-6 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι
- 1 γάλα εβαπορέ
- 1 φλιτζάνι τυρί τσένταρ
- αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
Μαγειρεύουμε το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρέστε και στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Εν τω μεταξύ, προσθέτουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με αρκετό νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά, στη συνέχεια, να μειώνουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά. Μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Στραγγίζουμε και φυλάσσουμε 1/2 φλιτζάνι νερό από τις πατάτες. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το καλαμπόκι, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό από τις πατάτες και ζεσταίνουμε για πέντε λεπτά, προσοχή μη βράσει. Σε ένα βαθύ πιάτο προσθέτουμε το μίγμα από την κατσαρόλα, τις πατάτες και το τυρί και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.