
Υλικά:
250 γραμμάρια μακαρόνια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200 γραμμάρια μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
2 με 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Εντωμεταξύ ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.Ύστερα προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το σκόρδο και το μπούκοβο. Σοτάρουμε για περίπου ένα λεπτό, φροντίζοντας να μην καεί το σκόρδο και προσθέτουμε τα μακαρόνια, το βούτυρο, το μαϊντανό και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και σερβίρουμε.
Διαβάζονται Τώρα
- Τα ζώδια της εβδομάδας από τη ζαρΑτούΣΤΡΑ (4 - 10/8/25) - Η ενέργεια μπλοκάρεται, η κούραση συσσωρεύεται και το συναίσθημα γίνεται θολό και φορτισμένο
- Πελοπόννησος: 5 προορισμοί που μοιάζουν με νησί (αλλά είναι καλύτεροι)
- 5 μονοήμερες αποδράσεις με αυτοκίνητο, για να μην “λιώσεις” τον Αύγουστο στην Αθήνα
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.