COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σπαγγέτι με μανιτάρια, ελαιόλαδο και σκόρδο


30 Νοεμβρίου 2016

15-minute-mushroom-spaghetti-aglio-olio-1024x1024-4.jpg

Υλικά: 

250  γραμμάρια  μακαρόνια

2 κουταλιές της σούπας  ελαιόλαδο

200  γραμμάρια  μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση

4-5  σκελίδες  σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2  κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο

1 1/2  κουταλάκια του γλυκού  μαϊντανό

1  κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

2 με 3 κουταλιές της σούπας  παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση: 

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Εντωμεταξύ ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.Ύστερα προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το σκόρδο και το μπούκοβο. Σοτάρουμε για περίπου ένα λεπτό, φροντίζοντας να μην καεί το σκόρδο και προσθέτουμε τα μακαρόνια, το βούτυρο, το μαϊντανό και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και σερβίρουμε. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.