COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Ριζότο μανιταριών


5 Ιανουαρίου 2017

risotto-funghi-porcini.jpg

Υλικά: 

2 φλιτ. ρύζι αρμπόριο

100 γρ. μανιτάρια λευκά

40 γρ. ξερά άγρια μανιτάρια

1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο στη μέση

½ φλιτ. παρμεζάνα τριμμένη

1 φύλλο δάφνη

4-5 φλιτ. ζωμός κοτόπουλου

3 κ.σ. λευκό κρασί ξηρό

Ελαιόλαδο

 Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Διαδικασία:

 Σε μία μέτρια κατσαρόλα βράζετε το ζωμό με τη δάφνη. Σκεπάζετε και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία για να διατηρηθεί ζεστός ο ζωμός. Σε μία άλλη μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία ρίχνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια βάζετε το κρασί και ανακατεύετε για 1’ μέχρι να εξατμιστεί και προσθέτετε τα ξερά και τα λευκά μανιτάρια. Ρίχνετε ½ φλιτ. από το ζωμό ανακατεύοντας συνέχεια για 2’ μέχρι να απορροφηθεί. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία για 18’ περίπου, μέχρι να μαλακώσει το αλλά ακόμα να ‘στέκεται’- δηλαδή ο πυρήνας του ρυζιού να είναι al dente, αλλά το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Βγάζετε το ριζότο από τη φωτιά. Αφαιρείτε τα κρεμμύδια και τη δάφνη και προσθέτετε το τυρί, το βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε όσο είναι ζεστό. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.