COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Αυγά με κόκκινη σάλτσα και φέτα


11 Ιανουαρίου 2017

harvest-shakshuka.jpg

Συστατικά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 πικάντικη πιπεριά τσίλι

1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους

1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

Μαύρο πιπέρι

1 φλιτζάνι τριμμένη ντομάτα

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 αυγά

Κόλιαντρο

Τυρί φέτα για γαρνίρισμα

 Μέθοδος

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι και το πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, και το μαύρο πιπέρι, την ντομάτα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα, περίπου 10 λεπτά. Ύστερα σπάμε απαλά τα αυγά πάνω στη σάλτσα και σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 2 με 3 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο και τυρί φέτα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.