COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

#thecoolchef: Κόκκινο ριζότο με παντζάρια και γιαούρτι


ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΡΑΚΑΣ

17 Ιανουαρίου 2017

rossotoo1.jpg

Υλικά

500γρ βολβοί παντζαριών

100 ml ελαιόλαδο

1/2 μάτσο άνηθο

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

1½ λίτρο ζεστός ζωμός λαχανικών

500 γρ. ρύζι αρμπόριο

100 ml λευκό ξηρό κρασί

4 κουτ. σούπας γιαούρτι

100γρ παρμεζάνα τριμμένη

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Χυμό από ένα λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση 

Ξεκινάμε με τα παντζάρια μας, τα καθαρίζουμε και τα τρίβουμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μας για 1-2 λεπτά και μετά ρίχνουμε τα παντζάρια μας και αλατοπίπερωνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και προσθέτουμε λίγο από τ ζωμό μας ίσα ίσα να τα σκεπάσουμε. Ανακατεύουμε συχνά για 15 Λεπτά και τα περνάμε στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 Λεπτά και ρίχνουνε το ρύζι και συνεχίσουμε μέχρι να γίνει διαφανές σχεδόν το ρύζι μας σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζωμό μας. Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι μας αποσύρουμε και προσθέτουμε την παρμεζάνα, το χυμό λεμόνι, το πουρέ και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Σερβίρουμε στο πιάτο με μια κουτάκια γιαούρτι.

Tips: Για πιο γρήγορα μπορούμε να πάρουμε έτοιμα βρασμένα παντζάρια και κρατάμε τα υγρά της γι τον πουρέ.

Καλή όρεξη

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.