Quesadillas με τυρί σπανάκι και φασόλια: Μια συνταγή που θα σας μείνει αξέχαστη
23 Ιανουαρίου 2017
Συστατικά:
8 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά της σούπας γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, συν επιπλέον για το μαγείρεμα των quesadillas
5 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι, χοντροκομμένα
1 κονσέρβα άσπρα φασόλια
1 1/2 φλιτζάνια τριμμένο κίτρινο τυρί
8 τορτίγιες
Οδηγίες:
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά το γάλα, το αλάτι, τη σκόνη σκόρδου και το πιπέρι. Αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρεύετε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε τα φασόλια, στη συνέχεια, ρίχνετε προσεκτικά τα αυγά και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, περίπου 3 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
Για να κάνετε τις quesadillas: Σε κάθε τορτίγια προσθέτετε το τυρί, 1 κουταλιά από το μίγμα των αυγών και τυλίγετε όλες τις τορτίγιες. Τοποθετείτε όλες τις τορτίγιες σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και μαγειρεύετε για περίπου 5-6 λεπτά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.