COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Quesadillas με τυρί σπανάκι και φασόλια: Μια συνταγή που θα σας μείνει αξέχαστη


23 Ιανουαρίου 2017

how-to-make-and-freeze-breakfast-quesadillas-do-this-and-you-will-always-have-a-healthy-breakfast-on-hand.jpg

Συστατικά:

8 μεγάλα αυγά

1 κουταλιά της σούπας γάλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, συν επιπλέον για το μαγείρεμα των quesadillas

5 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι, χοντροκομμένα

1 κονσέρβα άσπρα φασόλια

1 1/2 φλιτζάνια τριμμένο κίτρινο τυρί

8 τορτίγιες

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά το γάλα, το αλάτι, τη σκόνη σκόρδου και το πιπέρι. Αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρεύετε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε τα φασόλια, στη συνέχεια, ρίχνετε προσεκτικά τα αυγά και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, περίπου 3 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά.

Για να κάνετε τις quesadillas: Σε κάθε τορτίγια προσθέτετε το τυρί, 1 κουταλιά από το μίγμα των αυγών και τυλίγετε όλες τις τορτίγιες. Τοποθετείτε όλες τις τορτίγιες σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και μαγειρεύετε για περίπου 5-6 λεπτά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.