Υλικά
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
3/4 φλιτζάνια ελιές χωρίς κουκούτσι
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη φύλλα
3 κουταλιές της σούπας ξίδι
Αλάτι
1 μικρό αγγούρι σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά της σούπας μέλι
5 ντομάτες
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
113 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση
55 γραμμάρια τυρί φέτα
Εκτέλεση
Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε τις 6 κουταλιές της σούπας λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις ελιές και τη ρίγανη και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, περίπου 7 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αγγούρι με 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι και αλάτι.
Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιούμε τις ντομάτες με την υπόλοιπη 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι. Όταν είναι έτοιμη η σούπα αλατοπιπερώνουμε και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το μίγμα με το κρεμμύδι, τα ντοματίνια, το αγγούρι, και το τυρί, περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.