COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Kαλαμαράκια φούρνου σαν τηγανητά και δεν θα καταλάβετε τη διαφορά


20 Φεβρουαρίου 2017

img-4826-1024x682.jpg

Υλικά

1 κιλό καλαμαράκια

1 φλιτζάνι ούζο

Χυμό από ένα λεμόνι

Αλεύρι

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα καλαμαράκια μαζί με το χυμό από λεμόνι, λίγο αλάτι και το ούζο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για μια ώρα. Όταν περάσει η ώρα τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από το αλεύρι και από τις δυο πλευρές. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα καλαμαράκια, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε με λεμόνι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.