COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Μπακαλιάρος σκορδαλιά έτσι όπως τον έφτιαχνε η γιαγιά μας


25 Μαρτίου 2017

skordalia.jpg

Υλικά

1 1/2 κιλό μπακαλιάρος

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αλάτι

Ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Για την σκορδαλιά

5 σκελίδες σκόρδο

3 πατάτες βρασμένες

1/2 ψωμί μπαγιάτικο μόνο τη ψίχα

2 κουταλιές της σούπας ξύδι

1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

Αλάτι

Οδηγίες

Για να φτιάξουμε τη σκορδαλιά: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και μετά τις καθαρίζουμε. Εντωμεταξύ μουσκεύουμε τη ψίχα και τη στραγγίζουμε. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε  τη ψίχα και τις πατάτες και χτυπάμε. Ύστερα προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι και το ξύδι και συνεχίζουμε να χτυπάμε ενώ προσθέτουμε σταδιακά το λάδι.

Πλένουμε τον μπακαλιάρο, τον κόβουμε σε μερίδες και τον αφήνουμε να στεγνώσει. Ύστερα τον αλατίζουμε,  τον αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τις μερίδες μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε μαζί με τη σκορδαλιά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.