
Υλικά:
1 μέτρια αρνίσια συκωταριά
2 ματσάκια πράσινα κρεμμυδάκια
2 μαρούλια
1/2 ματσάκι άνηθο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 αυγό
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι Πιπέρι
Διαδικασία
Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, το άνηθο και τα μαρούλια. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τη συκωταριά και τη μαγειρεύετε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Προσθέτετε 5 φλιτζάνια ζεστό νερό και σιγοβράζετε για άλλα 15 λεπτά. Προσθέτετε τα λαχανικά, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε μέχρι να βράσουν τα λαχανικά. Απομακρύνετε από τη φωτιά. Χτυπάτε το αυγό, προσθέτετε σιγά σιγά το χυμό λεμονιού και στη συνέχεια λίγο λίγο ζωμό από το φαγητό. Όταν το αυγολέμονο ζεσταθεί αρκετά το ρίχνετε στην κατσαρόλα και ανακατεύετε. Σερβίρετε τη μαγειρίτσα όσο είναι ζεστή.
Διαβάζονται Τώρα
- 4 μαγαζιά στην Αθήνα για το καλύτερο παγωτό μηχανής - Κάθε χωνάκι και παιδική ανάμνηση
- 3 φράσεις που χρησιμοποιεί ένας τοξικός σύντροφος όταν τσακώνεται. Τις αναγνωρίζεις;
- Τα ζώδια της εβδομάδας από τη ζαρΑτούΣΤΡΑ (21 - 27/7/25) - Έρχονται στην επιφάνεια ανάγκες ελέγχου, επιβολής αλλά και βαθιές μεταμορφώσεις
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.