COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Χειροποίητα κανελόνια με κιμά


18 Μαΐου 2017

cannelloni-di-carne-al-pomodoro-e-basilico-preparazione-725x545.jpg

Υλικά

Για τη ζύμη

2 φλιτζάνια αλεύρι

2 αβγά

2 κ.σούπας βούτυρο

2 φλ. νερό

Για τη γέμιση

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιος 

400 γραμμάρια ντομάτες

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο  

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 πιπεριά πράσινη σε φέτες

Αλάτι, πιπέρι

1 κρέμα γάλακτος

Προετοιμασία

Για να φτιάξουμε τη ζύμη ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ μέχρι να γίνει ένας χυλός. Βάζουμε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε ένα φλιτζάνι χυλό. Τον ψήνουμε και από τις δυο πλευρές και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει.

Για τη γέμιση:  Σε μια κατσαρόλα  με ελαιόλαδο προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα τσιγαρίζουμε. Ύστερα ρίχνουμε τον κιμά, τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά. Όταν είναι έτοιμη η γέμιση, τη βάζουμε στα κανελονια και τα τυλίγουμε. Τοποθετούμε τα κανελόνια σε ένα ταψί και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος, Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Υ.Γ. Αν θέλουμε αντί για κρέμα γάλακτος, βάζουμε σάλτσα ντομάτας. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.