Τραγανό κοτόπουλο με μπύρα για όσους θέλουν να κάνουν τη διαφορά
30 Μαΐου 2017
Υλικά
1 κιλό κοτόπουλο σε κομμάτια
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
20 γραμμάρια αλεύρι
600 ml μπύρα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Πέπερι
Προετοιμασία
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε για 3 λεπτά το κρεμμύδι με το σκόρδο. Ύστερα προσθέτετε τα κομμάτια κοτόπουλου αφού πρώτα τα έχετε αλευρώσει και τα ψήνετε για 5 λεπτά από όλες τις μεριές. Στη συνέχει αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τη μπύρα και το δεντρολίβανο, κλείνετε το καπάκι και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά. Εντωμεταξύ ανακατεύετε τον κουρκουμά με το ελαιόλαδο και με μια πρέζα πιπέρι. Περίπου δέκα λεπτά πριν μαγειρευτεί το κοτόπουλο προσθέτετε τον κουρκουμά και στο όταν αποκτήσει μια κρούστα αφαιρείτε από τη φωτιά και σερβίρετε.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.