Υλικά
800 γραμμάρια στήθη κοτόπουλου
400 γραμμάρια μανιτάρια
120 ml γιαούρτι
1 σκελίδα σκόρδου
20 γραμμάρια αλεύρι
20 ml ξηρό λευκό κρασί
1 κλαδάκι μαϊντανό
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
4 κουταλιές ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
Εκτέλεση
Τρίψτε τα στήθη με λίγο αλάτι και πιπέρι και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί ρίχνοντας το κρασί. Στη συνέχεια τα μαγειρεύετε για περίπου δέκα λεπτά. Εντωμεταξύ σε ένα τηγάνι τσιγαρίζετε το σκόρδο με λίγο λάδι σε χαμηλή φωτιά για περίπου ένα λεπτό. Προσθέτετε τα μανιτάρια, το φρέσκο μαϊντανό και το θυμάρι, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε στην φωτιά για ακόμα 5 λεπτά. Στο τέλος αφαιρείτε το σκόρδο. Εντωμεταξύ στραγγίζετε καλά τα στήθη από το κρασί, τα περνάτε από το αλεύρι και τα τσιγαρίζετε με λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 4 με 5 λεπτά ενώ τα γυρνάτε και από τις δυο πλευρές. Στη συνέχεια προσθέτετε τα μανιτάρια με τη σάλτσα τους και το γιαούρτι κλείνετε με ένα καπάκι και μαγειρεύετε για 10-12 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να σχηματιστεί μια κρεμώδη σάλτσα. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.