COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα απολαμβάνουμε μακαρόνια με μελάνι σουπιάς και δεν θέλουμε να τελειώσουν


22 Ιουλίου 2017

6a00d8358081ff69e201a510e67c80970c-800wi.jpg

Υλικά

700 γραμμάρια φρέσκιες σουπιές

1/2 κιλό μακαρόνια

1/3 φλιτζανιού λευκό κρασί

3 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας

Ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τη σουπιά, ξεχωρίζοντας το κεφάλι με τα πλοκάμια και αφαιρείτε τα σακιά με το μελάνι με προσοχή. Πλένετε τη σουπιά και ψιλοκόβετε τα πλοκάμια. Στη συνέχεια ανοίγετε τα σακιά με το μελάνι και το συγκεντρώνετε σε ένα μπολ. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το σκόρδο. Ύστερα προσθέτετε τη σουπιά, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά περίπου, ελέγχοντας κάθε λίγο ώστε να μην κολλήσει. Όταν έχει βράσει προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, σβήνετε με το κρασί και βράζετε για άλλα 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα, βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τη συσκευασία. Ρίχνετε το μελάνι σουπιάς στην κατσαρόλα με τη σάλτσα ανάλογα με το γούστο σας. Προσθέτετε και μακαρόνια στη σάλτσα, ανακατεύετε και είναι έτοιμα. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.