Σήμερα απολαμβάνουμε μακαρόνια με μελάνι σουπιάς και δεν θέλουμε να τελειώσουν
22 Ιουλίου 2017
Υλικά
700 γραμμάρια φρέσκιες σουπιές
1/2 κιλό μακαρόνια
1/3 φλιτζανιού λευκό κρασί
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας
Ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τη σουπιά, ξεχωρίζοντας το κεφάλι με τα πλοκάμια και αφαιρείτε τα σακιά με το μελάνι με προσοχή. Πλένετε τη σουπιά και ψιλοκόβετε τα πλοκάμια. Στη συνέχεια ανοίγετε τα σακιά με το μελάνι και το συγκεντρώνετε σε ένα μπολ. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το σκόρδο. Ύστερα προσθέτετε τη σουπιά, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά περίπου, ελέγχοντας κάθε λίγο ώστε να μην κολλήσει. Όταν έχει βράσει προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, σβήνετε με το κρασί και βράζετε για άλλα 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα, βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τη συσκευασία. Ρίχνετε το μελάνι σουπιάς στην κατσαρόλα με τη σάλτσα ανάλογα με το γούστο σας. Προσθέτετε και μακαρόνια στη σάλτσα, ανακατεύετε και είναι έτοιμα.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.