COOKING TΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πιο εύκολα τυροπιτάκια που έχετε φτιάξει μέχρι τώρα


3 Αυγούστου 2017

empanadas-con-relleno-de-carne.jpg

Υλικά

Για τη ζύμη

1 φλιτζάνι γιαούρτι

2 αυγά

1 φλιτζάνι βούτυρο

Αλεύρι

Για τη γέμιση

1 κιλό φέτα σκληρή

2 αυγά

2 κουταλιές βούτυρο

Εκτέλεση 

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε 4 φλιτζάνια αλεύρι και στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο, το γιαούρτι και τους κρόκους των αυγών. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά και αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι, ώστε η ζύμη να γίνει μαλακή. Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη με ένα μπλάστη. Παίρνουμε ένα ποτήρι νερού ή κάτι κυκλικό και πιέζουμε επάνω στο φύλλο, έτσι ώστε να την κόψουμε σε στρογγυλά κομμάτια. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Κόβουμε τη φέτα σε κομμάτια και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά ολόκληρα και το βούτυρο και ανακατεύουμε. Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση επάνω σε κάθε κύκλο και τον διπλώνουμε ώστε να σχηματιστεί μισοφέγγαρο. Τοποθετούμε σε ένα ταψί ελαφρά βουτυρωμένο  τα τυροπιτάκια και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.